Плоди відрізняються високими поживними якостями. Багаті мінеральними солями, органічними кислотами, вітамінами С, А, D, E, F, P. Призначені для споживання у свіжому вигляді та переробки.
Рослини вибагливі до тепла, світла, вологи і чутливі до внесення мінеральних добрив, особливо фосфорних в першій фазі росту. Кращі ґрунти – легкі, багаті перегноєм чорноземи. Вирощують розсадним або безрозсадним способом. Норма висіву насіння в парник з пікіровкою 6-8 г, без пікіровки 3-4 г на 1 м2. Розсаду висаджують у першій-другій декаді травня. У відкритий ґрунт насіння висівають при t 13-15оС з нормою 5-6 штук на 1 пог.м. Глибина загортання 1,5-2 см. Ширина міжрядь 70 см.
При дотриманні умов зберігання строк життєздатності насіння 4-6 років.