Зимостійкий. Лежкий. Коренеплід конічний, сірувато-білий, масою 51-75г. Рослина має пряний, гоструватий смак і аромат. Містить багато вітамінів, мінеральні солі, цукор, білок, смолисті і біологічно активні речовини, фітонциди, ефірну та жирну олію. Використовують в харчовій і фармацевтичній промисловості. Насіння є типовою пряністю. Урожайність коренеплодів 1кг/м2, зелені-1,3кг/м2 .
Морозо- та посухостійка. Невимоглива до умов вирощування рослина. Насіння проростає при температурі +7-8оС через 15-20 днів. Потребує легких ґрунтів з глибоким орним шаром. Сівбу проводять рано навесні або у липні. Міжряддя 20-30 см. Норма висіву насіння 2-3г на 1 м2.
При дотриманні умов зберігання строк життєздатності насіння 6 років