Цінність сорту полягає в хорошій облиственності рослини і високій ароматичності.
Рослина висотою 40-60 см, з великим темно-фіолетовим ароматним листям, багатим ефірними маслами і каротином. Молоді пагони і листя в свіжому і сушеному вигляді використовують як приправу, для маринування та соління. А також застосовують як лікувальний та профілактичний засіб.
Теплолюбна рослина. Вирощують посівом у відкритий грунт в травні або розсадним способом. Насіння висівають у ящик на глибину 0,5-1 см в кінці березня - початку квітня. Оптимальна температура для проростання насіння -20-25° С. Розсаду висаджують в травні. Схема посадки 60-40*15-20см.
Догляд полягає в розпушуванні міжрядь, прополка посівів, поливах і внесенні добрив.