Високоврожайний, середньостиглий сорт (період від повних сходів про технічної стиглості 110-120 днів). Головка насиченого фіолетово-пурпурового забарвлення, округло-плоска, не покрита листям, щільна, мілкобугриста, з ніжною структурою. Маса головки 0,9-1,5 кг. Смак відмінний, ніжніший, ніж у білоцвітних сортів, можливе використання в їжу без термічної обробки в складі салатів. Підвищенний вміст білка, багатий вітамінно-мінеральний комплекс, присутність в складі капусти речовин, що зміцнюють судини (на що вказує колір головки) дозволяє рекомендувати цей сорт для дієтичного та лікувального харчування.
Посів на розсаду на початку квітня. Пікіровка в фазі сім'ядоль. Висадка розсади в грунт у другій половині травня (через 40-45 днів, у фазі 4-5-й справжніх листків) за схемою 60х40 см.