Середньо-пізній, 110-120днів, сорт. Рослини заввишки 60-100см з інтенсивним ростом. На одній рослині формується 50-70 великих, 3-5см в діаметрі, ніжних, щільних головок округло-овальної форми, загальною масою до 0,75-1,4кг. Відрізняється від інших видів капусти значним вмістом білків, вітамінів, високими смаковими і дієтичними якостями. Використовують в свіжому вигляді і для переробки.
Холодостійка, волого – і світлолюбна культура. Потребує високої вологості повітря і грунту, а також родючості грунтів. Норма висіву насіння в парник або розсадник 3-4 г на 1 м2. Розсаду висаджують по 3 рослини на 1 пог.м з шириною міжрядь 70 см. У відкритий ґрунт висівають 0,15-0,20 г на 1 м2 або 4-5 насінин на 1 пог.м. Глибина загортання до 1,5-2 см.
При дотриманні умов зберігання строк життєздатності насіння 4 роки.