Багатий хімічний склад рослини забезпечує високу харчову цінність. Використовують зелень кропу, а взимку і насіння як приправу до різноманітних страв і салатів. Зелень заготовляють на зиму, засолюючи або висушуючи у затінку, при цьому зберігається її ароматичність та інші корисні властивості.
Скоростигла, холодостійка, світлолюбна, не вимоглива до умов вирощування культура. Для одержання зелені сіють суцільним способом 20-30 г на 1м2, для технічної продукції – рядковим способом з міжряддями 25 см і нормою висіву 7-10 г на 1м2 або 25-30 насінин на 1 пог.м. Глибина загортання – 1,5-2 см. Насіння проростає при t +3оС, молоді рослини витримують заморозки до мінус 6оС. Сходи з’являються через 10-20 днів і за короткий час формують велику масу зелені.
При дотриманні умов зберігання строк життєздатності насіння 3 роки