Селекції ІОБ УААН. Лобо походить від китайської редьки, яку культивують на Далекому Сході, Китаї, Кореї, Японії. За смаковими якостями близька до редиски, за технологією вирощування до редьки зимової. Вегетаційний період 86-91 день. Коренеплід білий, округлий довжиною 10-12см, діаметром-7-10см, масою 380-600 г, з гладенькою поверхнею, по мірі росту заглиблюється на ? в грунт. Головка середня плеската, світло-зелена. М`якуш білий, соковитий, ніжний. Смакові якості – 4,5-5,0 бала Може зберігатися до 7-8 місяців. Відносно стійкий проти стеблування, засухи. Урожайність 5,5-7,0 кг/м2.
Насіння висівають влітку у липні місяці при нормі висіву 8 – 10 штук на 1 пог.м на глибину 1,5-2см з шириною міжрядь 45см.