+38 067 971 73 91
admin@nas.ck.ua
Дзвінки: 08:00 - 17:00
Вихідні: субота, неділя.
Дуже ароматна, багаторічна рослина висотою 40-80 см, з рясним салатно жовтим листям. Збирають зелень, коли м’ята цвіте, саме тоді в рослині накопичується найбільша кількість ефірних масел. Культура широко використовується як в кулінарії, так і в медицині. В їжу вживають свіжі та сушені листя. Додають у салати, м’ясні та овочеві страви, для ароматизації чаю, інших напоїв, використовують для соління овочів. М’ята також має чудові лікувальні властивості – застосовують для лікування дихальних шляхів і органів травлення.
Розмножується насінням і діленням кореневищ. Насіння висівають рано навесні у відкритий грунт навесні широкорядним способом через 30-40см.